marți, 16 decembrie 2008

Psihologia vietii amoroase

Analiza nu este un vaccin definitiv impotriva angoaselor sau a sentimentului esecului , dar ne ajuta sa ne detreminam pozitia in actiunile noastre zilnice.
Fa deci efortul de a-ti analiza comportamentul amoros si vei constata numarul mare de usi pe care vei reusi sa le deschizi.
Lipsa dragostei in copilarie explica deseori dificultatea de acum , de la varsta adulta , de a trai relatii amoroase stabile.
Punem in relatiile noastre ceea ce iubim si ceea ce nu iubim ; nevoile personale , temerile sau preocuparile influenteaza sinceritatea si profunzimea angajamentului nostru fata de celalalt.
O mare parte din noi , femeile , ar vrea sa-l invite pe celalalt in inima lor , fara rezerva , dar , in acelasi timp , cealalta parte ar vrea sa evite sa fie ranita , sa fie prinsa in capcana sau sa fie parasita . ezitand intre inima care vrea sa se deschida si spiritul care negociaza si franeaza , nu mai stim ce sa facem.
dorinta de a iubi si de a fi iubita este insotita totdeauna de teama de a pierde dragostea . Nu exista nici o garantie in materie de relatii amoroase , va trebui deci sa pasesti alaturi de acesti doi tovarasi de drum : dorinta si teama .
A considera relatiile de cuplu ca un drum , inseamna sa inveti sa folosesti fiecare dificultate care apare ca o ocazie de a progresa si de a aprofunda relatia , nu numai cu partenereul , dar si cu propria ta dorinta de viata .
Cuplul modern se afla pe drumul cuceririi placerii , pe care doar l-am intredeschis pana acum , si este ridicol sa se creada ca femeia nu cunoaste furtunile impulsurilor sexuale . Actul sexual , debarasat de amenintarea sarcinii datorita contraceptiei , este astazi o sursa de placere . Era timpul ca femeile sa se elibereze de piedicile moralei severe ale secolelor din urma !
A impartasi visele cu o alta persoana implica eforturi si sacrificii . Un proverb algerian spune : « De baut poti sa bei cu altii , dar de imbatat te imbeti totdeauna singur » . Ceea ce inseamna ca , chiar daca imparti bucuriile si greutatile cu cineva , cand e vorba de facut bilantul si de analizat ce nu merge , esti foarte des singur cu problemele tale .

Sursa: Internet

Niciun comentariu: