vineri, 12 decembrie 2008

Noutati editoriale

"Horoscopul arab, horoscopul celtic. Horoscopul european, horoscopul grecesci, GEMIL MECARI
(Editura Andreas)

Desi Zodiacurile au aparut in alte timpuri si in diferite culturi si sub influenta unor diverse religii, te poti lesne identifica in oricare dintre acestea, ca o confirmare ca intotdeauna vorbim doar despre un Singur si Unic Dumnezeu.
In sprijinul acestei idei, cartea face referire la mituri stravechi apartinand diferitelor culturi si aminteste de contextul religios care a dus la aparitia Zodiacelor, rivalitatile dintre Biserici fiind in fapt doar politice, poate si economice uneori, dar in niciun caz doctrinare.


"Inalta magiei, ELIPHAS L VI
(Editura Antet)
A observa natura, a-i urma legile, a asculta in orice lucru de ratiune, a sacrifica, la nevoie, propriul interes in favoarea justitiei, iata adevarata magie care aduce fericire, iar cei care actioneaza astfel nu se tem nici de rautatea vrajmasilor, nici de cantecele pastorilor.

"Primul rege Shannarai, TERRY BROOKS
(Editura Minerva)

Dupa ce omenirea a renascut din propria cenusa si dupa ce Marile Razboaie ale stiintei distrusesera si alienasera vechea ordine, magia a inlocuit stiinta ca mijloc de a descoperi cunostinta si de a obtine puterea. Familia Shannara este chemata de misteriosii Druizi din Paranor pentru a combate raul ce se ridica pentru a inghiti Cele Patru Lumi in intuneric.

"Sinucideri ciudatei, TATIANA SLAMA-CAZACU
(Editura Minerva)

Mai mult decat un simplu roman politist care ar putea fi citit pentru a alunga plictiseala unei calatorii cu trenul, cartea semnata de profesor universitar Tatiana Slama-Cazacu este un semnal de alarma ce atentioneaza asupra pericolelor invizibile ale manipularii psihologice si, in acelasi timp, un text literar abordat dintr-o inedita perspectiva psiholingvistica.

Niciun comentariu: