marți, 3 martie 2009

Triunghiul Bermudelor


Conform NAA aceasta zona geografica cunoscuta drept Triunghiul Bermudelor, ar avea forma unui patrat. Oricum ar fi insa, un lucru este clar: aici, in Oceanul Atlantic, dispar nave si avioane fara urma. Pur si simplu parca se evapora.

Acest lucru se petrece de cealalta parte a Atlanticului, in zona care cuprinde Bahamas, largul Floridei, Cuba si Haiti. Intr-o seara de decembrie 1945, o escadrila TMB Avenger s-a volatilizat. Este vorba despre cinci aparate ale zborului 19 apartinand marinei americane. Iata insa ca in mai 1991 acest mister a iesit la suprafata. Epavele avioanelor au fost gasite pe fundul oceanului, la 250 de metri (vezi la express, din 6 iunie 1991), departe de baza lor din Florida.

In 1972, in urma unor anghete efectuate de NASA, Asociatia Internationala a Transporturilor Aeriene si-a sfatuit membrii sa evite aceasta zona, cel putin in perioada sa cea mai periculoasa, adica intre 1 si 30 iunie. Vorbim deci, despre un patrat straniu care de altfel se poate regasi in mai multe parti care prezinta anomalii curioase: Hamilton in Bermude, San Juan in Porto Rico, San Gustavo de Los Pobres in Cuba si Savannah in Georgia. Figura patrat nu apare insa decat in fotografii luate prin satelit. Exista totodata stanca numita San Bango, unde nu exista nici vegetatie nici animale. Si nici o pasare migratoare nu poposeste aici vreodata!

Dar si mai surprinzator, fauna submarina, o evita si rar se avanta vreo fiinta in jurul insulitei. Indigenilor le este teama de ea! Insula prezinta o fauna identica. In acet loc, ca si in patratul Bermudelor acele busolei indica nordul real si nu pe cel magnetic. In 1968, la nord de Bimini, in Bermude, au fost descoperite ziduri inghitite de ape, la doar 8 metri adancime. Faimosul medium american Edgar Cayce a prezis si a anuntat data acestei descoperiri! Philippe Consteau a plonjat unde nivelul marii era inferior si s-a intrebat: cum au pus acolo, sau au ridicat mase de roci de 15 tone? Cine? A avut probleme cu busolele noastre sub apa?

Mai mult chiar, geologii precizeaza ca sedimentarea rocilor nu corespunde cu fundul submarin. In octombrie 1995, echipe de oceanografi si de geologi au studiat bulele de gaz care scapa din fantele vulcanice de pe fundul oceanului intre coasta americana si Bermude. Se pare ca la suprafata urca o mare cantitate de metan sub forma de bule gigantice care ar putea sa traga in jos in cateva clipe o nava intreaga printr-o puternica aspiratie. Pe de alta parte nu se poate ignora ipoteza ca eliminarea unui important volum de gaze, ar putea provoca, in mod exceptional, explozia motoarelor avioanelor care ar trece prin zona, fiind apoi inghitite de ocean.

Sunt ipoteze seducatoare... Intamplarile stranii din zona au dat nastere la tot felul de legende, inclusiv la cea a unei baze oceanice extraterestre. Misterul se gaseste probabil pe fundul marii. S-a lansat si ipoteza unor gauri negre, care ar provoca incetiniri sau accelerari in timp. Este posibil? Aceasta ipoteza fascinanta se bazeaza in esenta pe doua cazuri: primul, experienta insolita a unui pilot care, dupa ce a traversat norii, a aterizat la Miami cu 15 minute mai devreme decat timpul normal de zbor. In al doilea caz este vorba despre un aparat al companiei Eastern Airlines care a disparut 10 minute de pe ecranele turnului de control din Miami. La aterizare, ceasurile pasagerilor aratau intarziere cu 10 minute! Aceste aparate, au zburat cumva in alta dimensiune?

Niciun comentariu: