joi, 16 septembrie 2010

Evacuati pe strada :) de Primaria Resita ,,abuziv''




Evacuaţi din locuinţa în care au trăit în ultimii trei ani, Silvia şi Dumitru Ciurar, alături de cei trei nepoţi ai lor, trăiesc de vineri, 10 septembrie, în stradă. „Am locuit în acel apartament de trei ani şi din campania electorală auzim doar promisiuni. Ni s-a promis că ni se va face un contract de închiriere, să putem plăti chirie şi să locuim legal. Din păcate, totul a rămas doar la stadiul de promisiune“, povestea Silvia Ciurar, în timp ce îşi schimba, în plină stradă, nepoţelul de hainele în care a fost la şcoală. Cel mai mic dintre copii are puţin peste opt ani şi este elev în clasa a treia.





„Îi place şcoala, spune bunica sa, a luat premiu în fiecare an. Acum însă îl spăl şi îl îmbrac în stradă. Aici îi şi gătesc, dar oare cât va mai rezista bietul copil să doarmă în stradă? Ieri a picat roua pe noi, dacă vin ploile ce mă fac? Încotro să o apucăm?“ Referitor la situaţia creată, primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu, a spus pentru JCS: „Există o sentinţă definitivă şi irevocabilă care trebuia pusă în aplicare. Familiei respective i s-a repertizat o locuinţă la Secu, dar a refuzat“.




Cum se pare că s-a ajuns la concluzia că reprezintă o „pată“ pe obrazul oraşului, evacuaţilor li s-a „recomandat“, după cum declară chiar ei, să îşi mute lucrurile în curte până la rezolvarea situaţiei. „Ne-au dat afară cu executorul judecătoresc. Au fost aici şi oameni de la primărie şi de la jandarmi şi ne-au spus să ne luăm lucrurile din stradă să le punem în curte pentru că în oraş au fost prezenţi oameni de seamă. Nu am putut face acest lucru, întrucât în curtea respectivă nu este nici măcar un singur bec. Apoi ne-au spus că ne vor duce la Secu, într-o baracă. Chiar nimeni nu se gândeşte la cei trei copii minori pe care îi am în plasament? Cum vor mai ajunge ei la şcoală dacă ne mută tocmai la Secu?“, a mai spus Silvia Ciurar.



Deşi au încercat în instanţă să obţină un contract de închiriere şi au depus la primărie cereri pentru a obţine o locuinţă, evacuaţii de pe Str. Traian Lalescu nu au avut parte de nici un răspuns favorabil lor.



„Ca primă soluţie, li s-a oferit o locuinţă la Secu, pe care au refuzat-o. Din acest motiv, am convocat marţi, 14 septembrie 2010, la ora 13.30, o şedinţă, tocmai pentru rezolvarea situaţiei“, a declarat Mihai Stepanescu, primarul municipiului Reşiţa. Dumitru Ciurar însă este dispus să plece până la Bucureşti dacă va mai fi nevoit să mai doarmă cu nepoţii sub cerul liber.




Sursa: Caon.Ro

Un comentariu:

laur1985 spunea...

Salut!

As fi interesat sa cumpar 2 articole pe blogul/siteul tau. Articolele vor arata ca primele doua de pe www.blogreflex.ro (cele legate de Pariuri-x). Articolele vor fi facute de mine si vor contine patru linkuri (trei intr-un articol, unul in al doilea articol). Daca esti interesat/a astept un mail la adresa laur_rapidistul@yahoo.com cu adresa blogului si un pret pentru care esti de acord sa le postezi.

O zi buna!