marți, 16 iunie 2009

Pacatul nostru stramosesc: Eva si Adam

Adama si Eva au fost creat dupa toate frumusetile naturii, ei au fost creati sa aiba grija de tot ce se afla pe pamant, intr-un colt al pamantului era aflat Fructul vietii, ei intr-o zi au fost pusi la incercare : “… in ziua in care veti manca din el vi se vor deschide ochii si veti fi ca niste Dumnezei, cunoscand binele si raul” (Facerea 3, 5)...
Adam şi Eva (protopărinţii), în paradis, au păcătuit grav prin încălcarea poruncii prin care Dumnezeu i-a pus la încercare. Naraţiunea biblică privind păcatul protopărinţilor este cuprinsă în Gn 2, 17 şi 3, 1 şi urm. Ideile care se desprind de aici sunt:

* Dumnezeu i-a dat primului om o poruncă, pentru a-i pune la încercare ascultarea;
* el a încălcat porunca, fiind ispitit de diavol, reprezentat prin imaginea şarpelui;
* Adam şi Eva au fost excluşi din starea originară de nevinovăţie.

Urmările păcatului strămoşesc sunt pierderea harului sfinţitor şi atragerea asupra lor a mâniei lui Dumnezeu; de asemenea Adam şi Eva au ajuns pradă domniei diavolului.
Apoi, păcatul lui Adam a trecut asupra tuturor urmaşilor lui, asupra tuturor oamenilor, nu prin imitare, ci în mod ereditar. Bineinteles,Adam si Eva nu au mancat un măr,deoarece nu cresc mere in orient,ci multi spun ca au mancat smochini,fiind reprezentate in Biblie ca Adam si Eva s-au infasurat in frunze de smochin.

Mai multe detalii pe Wikipedia

Niciun comentariu: