miercuri, 10 decembrie 2008

Aspectul mainilor dezvaluie varsta

Vreti sa stiti care este varsta reala a unei persoane? Uitati-va la mainile ei. Conform unui studiu, cei mai multi oameni reusesc sa identifice destul de precis varsta unei persoane in functie de aspectul mainilor.

"Motivul principal pentru care multi fac operatii estetice este sa arate si sa se simta mai bine, de multe ori dorind sa obtina un aspect mai tanar. Insa aspectul tanar ar fetei sau ochilor poate sa intre in conflict cu aspectul mainilor," a spus Roxanne Guy. "Dupa fata, mainile sunt cele mai vizibile
parti ale corpului si ofera indicii despre varsta persoanei. Daca scopul tau este sa arati mai tanar sau daca nu-ti place cum arata mainile tale te poti gandi serios la o operatie estetica a mainilor."

In acest studiu, oamenii au examinat fotografii nemodificate ale mainilor unor femei si li s-a cerut sa le estimeze varsta – mai mica de 20 de ani, intre 20 si 30 de ani, intre 30 si 40 de ani etc. In majoritatea cazurilor participantii au resusit sa identifice corect categoria de varsta.

Participantilor li s-a cerut si sa compare fotografii modificate digital – in care petele si venele de pe maini au fost scoase sau au fost adaugate bijuterii si oja – cu fotografiile nemodificate si sa determine care sunt mai tinere. Majoritatea au considerat ca in fotografiile modificate mainile aratau mai tinere. Insa alterarea fotografiilor unor maini foarte batrane – care aveau pete pe piele, riduri, vene si incheieturi proeminente – nu au putut sa impiedice pe participanti sa le determine varsta.

Cercetatorii au constatat ca varsta este relevata in special de vene. Daca in imaginile alterate erau scoase venele, participantii le-au catalogat mai tinere. Mainile cele mai tinere sunt caracterizate atat de absenta venelor cat si a ridurilor. De asemenea, ei au constatat ca bijuteriile si oja fac mainile sa para mai tinere.

Niciun comentariu: