duminică, 14 decembrie 2008

Ce trebuie stiut (WebDesign)

Te-ai trezit intr-o zi si ai zis …”vreau sa fac un site“… bravo! Dar de unde sa incepi? Deschizi calculatorul nerabdator … intri pe google sau yahoo… ca deh sunt motoarele de cautare cele mai bune ….si cauti …dar ce? hmmm… cauti “web design“… surprins observi liste intregi de firme de web design care cer preturi poate unele cam piperate pentru buzunarul tau…. hmmm…dar nu asta vroiai … cauti”vreau sa invat sa fac un site“… si iar surprins gasesti listat foarte multe forumuri cu multi “web designeri” care discuta de “template”, “layout”, “action script”… ha? ce-i asta?

Nu te panica !

Faptul ca ai inceput sa cauti …ca te interesezi … sa te obisnuiesti cu termeni ce apartin designului pentru Internet …este un inceput !

Imi aduc aminte cu o oarecare nostalgie de primele mele incercari in web design si rad… Atuu-ul pe care voi il aveti acum si eu nu-l aveam este ca doar cu o simpla cautare pe google.ro gasiti bloguri in limba romana de cum sa va apucati de web design si tutoriale web design in limba romana.

Totusi inainte de a face o gramada de cautari v-as recomanda sa luati un pix si o foaie(sau viitorul vostru caietel de notite web design) si sa incepeti sa puneti pe foaie ce anume vreti sa stiti. Acum … nu va apucati sa scrieti cu litere de tipar “TOT”, ci fiti realisti. Spre exemplu vreti sa va axati catre web design si mai tarziu catre web development. Bun. Ce trebuie sa cunoasteti in acest domeniu? O lista ar putea cuprinde

HTML
Dreamweaver
CSS
Fireworks
Photoshop
Swish
Flash
Corel
GIMP
Illustrator
etc
Apoi…ganditi-va la un template si la cum ati vrea sa arate site-ul dvs

Template-ul este forma de baza (sablonul) pe care se construieste viitorul site.

Dupa ce ati construit o structura de genu prima pagina, pagina despre mine, pagina de contact cautati in tutorialele mele articole despre css si dreamweaver…apoi usor usor o sa simtiti nevoia de cunostinte cat mai avansate si veti sti ce fel/ce anume de cautari sa executati pe google.

O vaianta ar fi sa incepti cu Photoshop- daca aveti programul, avand in vedere ca site-urile in ziua de azi sunt create dupa standardele web 2.0. Si apoi sa incercati layout-ul construit in photoshop sa-l transformati intr-un template functionabil si potrivit ceintelor/dorintelor voastre, deci sa va apucati de css si dreamweaver.

Bafta

Niciun comentariu: