joi, 11 decembrie 2008

Clatite cu branza, Clatite cu gem



Reteta pentru o portie de clatite delicioase (ca la bunica acasa). Asa-zisele “placinte subtiri” sunt unul dintre cele mai delicioase deserturi si totodata sunt foarte usor de preparat. Secretul pentru niste clatite gustoase este reteta, care de multe ori este neglijata.

Vazand ca mama mea nu este mare specialista in clatite si eu fiind un fan al acestora m-am gandit sa caut o reteta si sa o incerc, norocul a fost de partea mea si iata ca am gasit o reteta de clatite cu branza sau gem excelenta si doresc sa o pun la dispozitia tuturor.

Ingrediente pentru clatite:

250 g Faina alba (de grau)
500 ml Lapte
2 oua
o lingurita de ulei
o lingurita de sare
o lingurita de zahar vanilinat
putina coaja de lamaie maruntita
Se pun intr-un castron ingredientele in ordinea urmatoare: oua, lapte, sare, zahar, ulei, lamaie, faina.

Se amesteca bine aluatul pana capata consistenta unei smantani subtiri. Tigaia trebuie sa fie bine incinsa cu un strat foarte subtire de ulei. Se toarna amestecul cu polonicul in tigaie, miscand tigaia circular pana la obtinerea unui strat subtire si uniform.

Micul secret pentru a intoarce clatita in aer este sa o lasti sa se prajeasca bine pentru ca amestecul sa nu se sifoneze la aterizare.

Clatitele pot fi servite cu branza, branza topita, gem, ciocolata. Sper sa va placa aceasta reteta de clatite. Si ce pot sa va spun mai mult decat: Pofta buna!

Sursa articolului: Paragraf.ro

Niciun comentariu: