marți, 16 decembrie 2008

Rochia de ocazie (seara)

Rochia pentru femei este o combinaţie între bluză şi fustă.
Ea poate fi prevăzută cu o tăietură pe linia taliei sau cu o bucată de material. Prin proiectarea lungimii sale rochia poate fi:
 Scurtă
 Medie
 Normală
 Lungă
Din punct de vedere al modelului poate fi:
 Clasică
 Chimono
 Evazată etc.
Rochia de ocazie este o vestimentaţie clasică pentru diferite festivităţi şi de aceea trebuie să aibă o linie modernă şi mai ales elegantă.
Ca lungime rochia de ocazie se confecţionează în modele lungi până la glezne, în modele cu lungime normală şi modele scurte.
Linia de modă a rochiilor de seară este clasică, simplă, ajustată pe corp, dreaptă sau uşor evazată. Materialele ce se folosesc sunt ţesăturile fine din lână sau mătase, cu imprimeuri mari şi culori puternice ce scot în evidenţă eleganţa şi bunul gust. Pentru un plus de frumuseţe se utilizează frecvent combinaţii de MATERIALE decorative ce se aplică la mânecă, corsaj sau fustă.
Părţile componente ale rochiei clasice sunt:
 Faţa
 Spatele
 Mânecile
 Gulerul


Moda reprezintă preferinţele în materie de îmbrăcăminte ce predomină la un moment dat în cadrul societăţii.
Îmbrăcămintea ca obiect vestimental, diferă de la o zonă geografică la alta atât pe plan mondial cât şi pe plan mondial. Acestea deosebiri sunt determinate de factorii climatici şi naţionali care determină regiunile geografice respective.
Apariţia modei la îmbrăcăminte este determinată de o serie de factori decisivi cum ar fi: linia de concepţie, materiile prime şi auxiliare apărute în zona geografică în care trăieşte populaţia, motivele populare din zonă şi destinaţia îmbrăcămintei.
Frumuseţea îmbrăcămintei este ansamblul de forme, armonii şi culori pe care trebuie să le îndeplinească vestimentaţia oamenilor.

Niciun comentariu: