luni, 10 noiembrie 2008

Banipepost.com, un nou serviciu romanesc de monetizare a blogurilor


In mijlocul lui August a aparut o noua oferta de monetizare a blogurilor romanesti. Un site denumit banipepost.com propune bloggerilor din Romania care au un blog cu o vechime de minim 30 de zile si cel putin 10 articole scrise, posibilitatea de a castiga bani publicand articole platite.
Cu toate ca servicii similare exista de mult timp in blogosfera internationala, banipepost.com este primul serviciu de posturi/articole platite destinat bloggerilor care scriu in limba romana.
“Sa primesti 10 euro pentru un post de cateva cuvinte chiar daca esti la inceput, nu e chiar asa de rau” spune Razvan Serbu pe blogul lui Dany. “Baremul minim este de 20 RON iar cel maxim, practic nu exista. Bloggerul isi alege ofertele si nu advertiserul alege blogurile.” afirma Razvan Serbu in cadrul unei discutii pe blogul lui Marius Sescu.
De asemenea, Razvan Serbu, initiatorul si administratorul acestui serviciu de publicitate, dezvaluie profilul companiilor care se vor promova prin intermediul acestui serviciu “Advertiserii sunt de la producatori de hainute pentru copii, companii de IT, librarii online, scule si accesorii electrice pana la companii de asigurari, etc.“.
Citind contractul sub care se desfasoara colaborarea dintre blogger si NetPress Consulting SRL, detinatoarea site-ului banipepost.com, am observat urmatorul paragraf:
“5.2 Autorul, prin actiunile si materialele publicate de el se obliga sa nu intreprinda nici un fel de actiune ce ar dauna intereselor cesionarului sau companiilor ce folosesc serviciile www.banipepost.com. In caz contrar, va fi obligat sa plateasca cesionarului in cuantum corespunzator prejudiciului cauzat. Aceasta clauza se aplica la articolele publicate ce cad sub incidenta prezentului contract.“
Aceasta prevedere va duce la o autocenzura a bloggerilor? Ce actiuni pot cauza intereselor cesionarului sau companiilor? Un articol care reflecta si anumite aspecte negative poate intra sub incidenta acestei prevederi? Cata libertate are un blogger in scrierea unui articol/post pentru banipepost.com?
Pentru ca acest serviciu sa se impuna, pe langa o poveste de succes cum spunea Vali Petcu mai are nevoie si de credibilitate.
Sursa: Banipepost si Cosmosul

Niciun comentariu: