marți, 18 noiembrie 2008

Vreau sa-mi fac blog. Sfaturi?

Actualitatea. Incearca sa nu prezinti stiri expirate de acum 3 zile. Articole gratuite In ziua de astazi o buna parte din populatie cauta stirile pe Internet: site-uri de profil sau chiar bloguri. Nu mai suntem pe vremea bunicilor, cand stirile puteau ajunge si dupa 3 zile.

Backup. Este indicat sa faci zilnic sau saptamanal backup. Nu stii niciodata cand da norocul peste tine.

50mii de articole pe pagina. E recomandat ca pe o pagina sa ai intre 5-10 articole. E enervant si stresant sa astepti 10 minute sa ti se incarce o pagina cu 20 de articole (mai ales cand au si poze).

Unghiul de abordare al materialelor. Decide ce prezinti: stiri sau analiza. Daca te axezi pe stiri, trebuie sa fi mereu promt si la datorie. Daca te axezi pe analiza, alege-ti bine subiectele dezbatute. Ca o recomandare: lumea citeste mai degreaba o analiza.

Grafica. Chiar daca multi nu pun accent pe grafica, ea are totusi un rol important in transmiterea mesajului. Nu este totuna cand citesti o informatie pe un site curat, sau pe un site cu 10 coloane, 5 beculete si 7 sageti care iti indica cine-stie-ce Mosi Craciuni. WordPress ofera o multime de theme, ai de unde alege.

Sursa: Ciprian Pop

Niciun comentariu: