marți, 23 decembrie 2008

Noul algoritm Google Adwords creste preturile

Google a lansat noul sau agloritm de verificare a paginilor de landing in conturile Adwords. In felul acesta Google da o mare lovitura celor care au paginile de landing facute special pentru Adsense (MFA = Made For AdSense) si care au un grad scazut de interes pentru cei care cauta un anume produs.
Google a anuntat oficial lansarea acestui algoritm ca fiind in urma cu 4 zile.
Acesta ar putea explica de ce pretul la activarea unui cuvant cheie aproape ca s-a dublat in ultimele zile.
Google incearca, in felul acesta, sa scape de acei webmasteri care creeaza situri special pentru a atrage click-uri pe anunturile de pe situl respectiv, insa fara a oferi un continut relevant.
In felul aceta, se pare ca Google va pierde din venituri, insa vor reusi sa curete destul de mult rezultatele cautarilor, pentru a deveni relevante in adevaratul sens al cuvantului.

19.07.06 22:24:09 0 | Comentarii (1/1) Trimite pe mail Tipareste Permalink

Publicata de geo-master | TAG: Internet



Yahoo foloseste TrustRank si PageRank

De curand, Yahoo a patentat un nou sistem intitulat Link Based Spam Detection din dorinta de a imbunatati relevanta rezultatelor oferite, aceasta facandu-se prin detectarea link-farm-urilor si a altor surse nedemne de incredere.In patentul sau, Yahoo foloseste denumirile de PageRank si TrustRank iar acesta este un lucru interesant, deoarece ambii termeni sunt patentati de Google , insa este putinprobabil ca algoritmii folositi sa fie identici cu cei folositi de Google Inc.In patentul sau, Yahoo explica cum intentioneaza sa descopere "spam farms" cu ajutorul PageRank-ului si a TrustRank-ului:
Cum va afecteaza situl cele descrise mai sus? Daca folositi metode agreate de motoarele de cautare, nu trebuie sa va faceti griji. Ceea ce trebuie sa retineti este ca inginerii din spatele acestor algoritmi nu sunt prosti. Algoritimii motoarelor de cautare evolueaza cu fiecare zi ce trece. De aceea, este important sa nu va grabiti sa folositi solutii de moment pentru a obtine cat mai multe link-uri catre situl dvs.Motoarele de cautare nu agreeaza link farm-urile iar unele situri chiar primesc penalizari daca sunt descoperite ca facand parte din astfel de sisteme.

Sursa: Google

Niciun comentariu: