luni, 26 ianuarie 2009

Astronomi americani spun ca un asteroid ne va lovi in 2023

Astronomi americani spun ca un asteroid ne va lovi in 2023

Independent de sfarsitul Soarelui si al Sistemului Solar , ceea ce ar insemna ,desigur disparitia omenirii ,Planeta Tarra se poate modifica si chiar dezintegra . Acum aproape 65 de milioane de ani a cazut pe Terra un enorm corp ceresc care a provocat profunde schimbari pe planeta noastra, printre care si disparitia dinozaurilor . In ultimale decenii au cazut pe Pamant alti asteroizi si meteoriti de proportii mult inferioare , care au provocat pagube grave pe ariile vecine locurilor unde s-au probusit .

Intr-o zona pustie a Siberiei , la inceputul secolului trecut , a cazut , cu o putere de aproximativ 35 de milioane de tone de T.N.T (exploziv) , un meteorit care a devastat o zona de circa 400 de kilometri patrati . Daca ar fi cazut asupra Romei , sigur ar fi distrus Orasul Etern . Acum cativa ani , pe langa Terra a trecut un imens asteroid , aproape dublu fata de acela care a cauzat disparitia dinozaurilor si care daca ar fi atins Pamantul , astazi in momentul de fata planeta noastra nu mai gazduia viata !

Avea un diametru de 15 kilometri si o lungime de 36 kilometri . In al treilea deceniu al acestui secol s-ar putea prabusi pe planeta noastra un asteroid numit XF 11 , cu diametrul de 1,6 kilometrii , facand sa dispara viata de pe Pamant . Astronomii americani au precizat acest eveniment pentru ziua de 26 octombrie 2023 ! NASA a precizat , totusi ca asteroidul ar trebui sa treaca la o distanta dubla fata de cea dintre Terra si Luna , ceea ce inseamna ca pagubele nu ar fi extraordinar de mari . Dar totusi ... aceasta ipoteza lansata de NASA nu este precisa !

" http://www.uforc.as.ro/Astronomii%20americani%20sustin%20ca%20un%20asteroid%20va%20lovi%20Pamantul%20in%202023.html

Explicatie:

Apropierea lui 1997 XF11 se va face in 26 Octombrie 2028 si nu 2023. Iar NASA estimeaza ca riscul este zero.

"NASA a precizat , totusi ca asteroidul ar trebui sa treaca la o distanta dubla fata de cea dintre Terra si Luna , ceea ce inseamna ca pagubele nu ar fi extraordinar de mari" - asta chiar nu o inteleg; De aici reiese ca desi nu ne loveste, totusi ne va provoca pierderi.


Link-uri la subiect

http://www.jpl.nasa.gov/releases/98/asteroid.html
http://ssd.jpl.nasa.gov/ca_97xf11.html


sursa: astronomie

Niciun comentariu: