miercuri, 21 ianuarie 2009

Oamenii de ştiinţă au găsit calea pentru a elimina plumbul din sânge

- Oamenii de stiinta sud-coreeni au mai găsit o modalitate de a elimina periculoase metale grele, cum ar fi plumb din sânge prin utilizarea magnetică special concepute receptori.

Receptorilor obligati puternic pentru a conduce ionii şi pot fi îndepărtate cu uşurinţă, de-a lungul lor duce cu încărcătură, folosind magneţi, au scris într-un articol în Angewandte Chemie International Edition, o revistă de chimie.

"Detoxification lucru ar putea, teoretic, ca hemodializa: sânge este deviat de pe corp şi într-o cameră specială care conţine particule biocompatible magnetic", au scris într-o declaraţie.

"Prin folosirea câmpuri magnetice, taxat de particule magnetice ar putea fi pescuite afară. Purificat de sânge este apoi reintrodus pentru pacient."

Plumbul este un metal greu periculoase şi este deosebit de toxice pentru copii. Sigură şi eficientă procesele de detoxifiere, sunt deosebit de importante.

De sud-coreeni echipa, condusa de Jong Hwa Jung, la Universitatea Naţională de Gyeongsang departamentul de chimie, a reuşit să eliminaţi 96 la sută a conduce ionii de probe de sânge de la utilizarea acestor particule magnetice.

Expunerea la plumb în ţările dezvoltate este în cea mai mare parte un rezultat al muncii a pericolelor, de la plumb utilizate în vopsea şi benzină. În afară de riscurile profesionale, copii, uneori, de a cădea victimă saturnism. Un copil care a înghiţit unor mari cantităţi de plumb pot dezvolta anemie, slăbiciune musculară şi creier.

În cazul în care se produce intoxicaţii, acesta este, de obicei, treptat, cu mici cantităţi de acumularea de metal pe o perioadă îndelungată de timp.

(De raportare de către Tan Ee Lyn; Editarea de Valerie Lee)

sursa: newsdaily.com

Niciun comentariu: