marți, 27 ianuarie 2009

Ciocnirile de spatiu, mari si mici



Ce se întâmplă în coliziune lumi? Un star brusc arde un pic mai luminoasă. NASA aruncă o altă psihedelică galerie foto de pe Web. Star junkies ajunge într-un tizzy.

Ca un tată şi-sensul de a adopta o whiffle bat la vintre, coliziuni între organismele cosmice sunt amuzante, atâta timp cât nu vă cu privire la primirea scop.

Apăsând mult prea aproape de casa

Din fericire, Terra are doar o experienţă deosebit de înspăimântător coliziune în istoria recenta.

În 1908, un 10 - 15 megatone explozie shook centrale Siberia, felling o valoare estimată de 80 de milioane de copaci şi tiraj regiune cu valuri seismice. Potenţial 1000 de ori mai puternică decât bomba atomică pe care leveled Hiroshima, la Eveniment Tunguska a fost, cel mai probabil cauzată de un asteroid sau cometa.

Din fericire, în regiunea Tunguska a fost slab populate, dar în cazul în care fragment lovit de rotaţie a Pământului cât de puţin 4 ore şi 47 minute mai târziu, ar fi de decimarea Sankt-Petersburg - apoi capitala Rusiei imperiu.

Reţetă de dispariţie

Experţii nu sunt de acord cu privire la posibila mărime din Tunguska Eveniment fragment, cu estimările variază între teren de tenis si de fotbal de dimensiuni domeniul de dimensiuni - dar ceea ce ne imaginăm un obiect 6 mile (10 km) peste ar putea face.

Aceasta este estimarea unor experţi pentru a oferi obiect care a cauzat KT graniţa extincţie eveniment. Acest impact a avut loc 65 de milioane de ani în urmă, şi probabil ucis pe aproape fiecare mare de specii de vertebrate de pe planeta, inclusiv, mulţi cred, de dinozauri.

Pamantului îndepărtat trecut cu experienţă mai mare impact. Unii oameni de ştiinţă teoretiza că luna este rezultatul unei masive coliziune între planeta noastră şi un alt corp cosmic.

Cartier Coliziuni

Pamantul nu este singura planeta din sistemul nostru solar de experienţă discordant coliziuni. Am descoperit marţian rock de pe Pământ, de la aruncat în special infernal impactul pe Planeta Roşie.

Doar dincolo de orbita lui Neptun, domeniile de flotant moloz marca punctul de coliziune între două obiecte masive, la un moment dat de pe planeta lui îndepărtat trecut. Rezultate explozie ar fi fost de echivalentul a 10 miliarde de bombe nucleare întâmplă în afara dintr-o dată.

Astfel de moloz este denumit-o coliziune de familie, precum şi sistemul nostru solar este acasă la cel puţin 35 dintre ele - de cele mai multe pe care se găsesc în asteroid centura dintre Marte si Jupiter.

Coliziuni in afara sistemul solar

În cazul în care anterior cosmice sparge-up-uri de sunet impresionant, de ce credeţi că ar putea să se întâmpla atunci când stele sau întreaga galaxii crash una cu alta.

Încă de la începutul universului istoria, câteva miliarde de ani de la Big Bang, coliziuni cosmice au fost mai frecvente - dar ele încă se întâmple. Chiar si propria noastra galaxie, pe Calea Lactee, care poartă cu ea resturile de la vechi galactic fuziuni.

Utilizarea spaţiu telescoape şi computer modeling, astronomii au observat imediat după similare fuziuni, precum şi de dans de neutron stele constant supt reciproc într-o gaură neagră-birthing coliziune.

Există o altă galaxie acolo cu numele noastre pe ea? Ba bine că nu există.

Oamenii de ştiinţă se aşteaptă ca galaxia Andromeda (în prezent, 2.5 milioane de ani lumină) în coliziune cu Calea Lactee în măsura-îndepărtat viitor.

Se arată aici este o simulare a aşteptat după câteva miliarde de ani de-acum.

Sursa: Discovery.COm

Niciun comentariu: