miercuri, 21 ianuarie 2009

Până la 10% din copii care suferă de somn si tulburari in scoala

- Până la 10% din copiii încep şcoala suferă de tulburări de somn, iar acestea pot duce la o performanţă slabă sau dificultati de comportament. În actuala ediţie a Deutsches Ärzteblatt International, copilului şi adolescentului psihiatru Gerd Lehmkuhl şi colegii săi prezenta rezultatele unui studiu de la Köln, Germania.

Autorii au încă intervievat 1388 de copii incepand scoala si parintii lor din toate părţile din Köln. Ei au investigat de dormit comportament, factori, cum ar fi lumina sau de zgomot în mediu de dormit, şi a voluntarilor pe zi de activitate.

De asemenea, ei au înregistrat curent anomalii comportamentale, inclusiv probleme emoţionale, hiperactivitate şi probleme cu contemporanii. Situaţie de conflict în fiecare seara a fost, de asemenea stresant pentru fraţii şi surorile. Cele mai frecvente probleme semnalate de către părinţii copiilor lor a fost că au întâmpinat dificultăţi adormirea sau locuiesc adormit. Problemele au fost cel puţin de două ori mai frecvent în cazul în care copiii s-a dus la culcare, la variabila de ori.

Deşi a fost nici o problemă în cazul în care copiii urmarit de televiziune înainte de a merge la culcare, copiii cu un televizor în camera lor s-a trezit mai frecvent în timpul nopţii. Infecţii, alergii şi, în special, de stres în cadrul familiei au dus la probleme în adormirea sau locuiesc adormit.

Copiii au fost apoi obosit, iritabil, agitat în timpul şi în ziua următoare. Ca şi tulburări de somn sunt de multe ori nu motivul principal pentru vizita la medic pediatru, acestea trebuie să fie înregistrate în timpul investigaţiilor de rutină. Acest lucru face posibilă distincţia între tipice de dezvoltare şi de dificultăţi anormale tulburări de somn.

sursa: sciencedaily.com

Niciun comentariu: