duminică, 25 ianuarie 2009

Varsta schimbarilor

Ce mi se intampla la pubertate?
Pubertatea, un joc pe care nu ai cum sa nu il joci
Hai sa aruncam o privire asupra corpului tau si a modului cum acesta se schimba sau se va schimba in scurt timp.

Pe masura ce te maturizezi din punct de vedere fizic, corpul tau se va schimba, iar sistemul tau reproductiv va incepe sa se pregateasca pentru ca tu sa poti ramane insarcinata intr-o zi. Unele schimbari au loc in afara, asa ca nu vor trece neobservate, le vei vedea cu ochiul liber pentru ca vor fi cat se poate de vizibile...

Alte schimbari au loc inauntru, asa ca nu le vei putea observa asa usor. E totusi distractiv atata vreme cat esti relaxata: li se intampla tuturor, nu doar tie, iar pubertatea nu dureaza o vesnicie!

Dar ce este pubertatea? Pubertatea este un proces al schimbarii care se manifesta din momentul in care incepi sa te maturizezi fizic si devii capabila sa dai nastere la copii.

Cat timp dureaza? Eh, in cazul fetelor, acest fenomen se intampla intre varstele de 10 si 16 ani. Uneori si mai devreme, alteori chiar mai tarziu. Difera de la persoana la persoana... Tot ce trebuie sa stii insa este ca nu poti face nimic, absolut nimic, sa grabesti sau sa incetinesti acest proces. Doar lasa-te prinsa in acest joc!

sursa: dragostefaragiji

Niciun comentariu: