miercuri, 4 februarie 2009

Specii noii descoperite in padurea tropicala

Cercetatorii de la WWF au descoperit de curand 11 specii noi de animale si plante, intr-o zona din centrul Vietnam-ului. Uluitoarea descoperire vine sa intareasca ideea conform careia padurea tropicala din aceasta tara trebuie declarata zona protejata.

In padurea tropicala din zona numita ''Coridorul verde'', exploratorii au gasit un sarpe si doi fluturi care nu apartin niciunei specii cunoscute pana acum, precum si alte cateva specii de plante neindentificate. Descoperirea nu ar fi o ''minune'', pentru ca in anii 1990, tot aici, s-au mai gasit cateva specii de mamifere necunoscute pana atunci.








Exemplarele din noua specie de sarpe prefera sa traiasca in rauri mici, unde prind broaste si alte animale mici pe post de hrana. Corpul este acoperit cu buline rosii, iar pe cap are o dunga galbena. Speciile de fluturi gasite se adauga celorlalte sase descoperite in aceasta provincie din 1996.



Padurile tropicale din Muntii Annamites, Vietnam, au existat de sute de ani, fiind aproape neatinse de om, explicatie logica pentru descoperirile recente. Acum insa, afirma specialistii WWF, toate aceste specii sunt in pericol, printre altele, din cauza taierilor ilegale de copaci. Desi zona a cazut prada unor interesede dezvoltare, oficialii si-au luat angajamentul ca padurea sa fie conservata corespunzator.


sursa: WWF

Niciun comentariu: