duminică, 1 februarie 2009

Telefonul mobil, un rău necesar?


Nu este un secret pentru nimeni că telefonul mobil nu este tocmaibenefic organismului. El trebuie folosit doar in scopuri urgente sipentru o perioadă scurtă.

Să-l ţinem intotdeauna departe de corpul nostru! Este indicat să aibăhusă de piele si să fie păstrat in geantă. Chiar dacă folosimhandsfree, tot are efecte negative din cauza undelor dintre casca dinureche si telefon. Antena telefonului emite unde electromagnetice.Este acelasi tip de radiaţie ca la cuptoarele cu microunde, doar căintr-o cantitate mult mai mică. Asa cum cuptorul incălzeste mâncarea,undele mobilului incălzesc celulele umane, afectându-le in mod negativ.S-a vehiculat adesea ideea că telefonul mobil poate provoca cancerul.Ei bine, experimentele pe sobolani au demonstrat că genele ADN pot fideteriorate de radiaţia telefonului mobil, iar celulele sunt afectate.Aceasta este o explicaţie plauzibilă pentru apariţia tumorilor. Deasemenea, un studiu american menţionează următoarele efecte: tulburăride comportament, afectarea nervilor si a fătului, cataractă, modificăriale chimiei sângelui si scăderea imunităţii. Dacă acestea sunt valabilesi pentru dozele mici de radiaţii pe care mobilele le emit, incă nu sestie. Apoi, telefoanele mobile si staţiile lor transmit si primescsemnale folosind unde electromagnetice. Expunerea la radiaţiile undelorelectromagnetice depinde in mare măsură de intensitatea razelor emisesi de distanţa faţă de sursa de radiaţie. Majoritatea studiilor aratăcă radiaţiile care afectează corpul uman nu provin in mod normal de lastâlpii de transmisie, ci chiar de la telefonul mobil. Acesta emiteradiaţiile cu o intensitate mult mai mică decât un stâlp de transmisie,dar prin apropierea de corpul uman efectul se intensifică.

Recomandări

• copiii sub 16 ani n-ar trebui să folosească deloc telefonul mobil
• aparatul trebuie utilizat doar pentru scurte perioade de timp
• să nu-l purtăm in buzunare deoarece există un risc semnificativ să influenţeze negativ fertilitatea
• când trimitem mesaje, telefonul trebuie ţinut, pe cât posibil, cât mai departe de corp
• in timpul nopţii trebuie inchis, iar in cazul in care rămâne deschis nu trebuie ţinut in dormitor
• nu trebuie folosit in mijloace de transport in comun, pentru ca radiază si mai intens.
• nu este indicată folosirea căstilor
• jocurile pe telefonul mobil trebuie evitate
• nu vă bazaţi pe asa-numitele instalaţii de blocare a radiaţiilor -pietrele „miraculoase” sau cristalele pentru antenă ori acumulator nuau niciun efect. În cazul in care ar avea totusi un efect „absorbant”al radiaţiilor, rezultatul ar fi cresterea emisiei de undeelectromagnetice de către mobil pentru a păstra calitatea conexiunii -ceea ce ar avea exact efectul invers faţă de cel scontat.
• să folosim Internetul doar pe calculator si prin cablu, nu prin UMTS sau WLAN.

E mai periculos dacă ne miscăm!

Dacă vorbim latelefon si intre timp ne miscăm, radiaţiile pot creste cu 1.000 lasută. Astfel că, in funcţie de durata convorbirii, timpul de refacere acelulelor organismului uman afectate poate dura de la 20 de minute la 4ore, dar numai in cazul in care in această perioadă nu se efectueazăaltă convorbire telefonică sau nu se trimit mesaje.

sursa: descopera.forumz.ro

Niciun comentariu: