vineri, 19 decembrie 2008

Bancile Romanesti - Fura bani chiar daca nu ai

Cea mai tare stire apocaliptica “Mai sunt 42 de zile ca sa iei un credit” si dupa accea gata! (Adevarul si Ziare.com) Gata ce? nu o sa mai fie bani sau lumea o sa cada in genunchi pentru un credit la banca? Macar sa puna niste carpete cool in banci sa nu te doara genunchii cand o sa mergi sa aplici ( implori) pentru un credit.
O sa fie mai putine credite in viitor si asta pe baza crizei imobiliare din Romania care nu o sa se termine cu una cu doua.
Pe de alta parte bancile au inceput sa scoata bani si din conturi goale si nefolosite, dupa un studiu al celor de la Capital din 14 august 2008. Pe cei de la ING ii stie toata lumea ca in cazul in care nu folosesti contul vreo 2 ani ai cam pus-o si o sa te sparga la buci cand mergi sa vezi ce s-a intamplat acolo ( card cu minus si alte probleme financiare) - Mare porcarie.
La marsavii pe spatele clientilor nestiutori in top se afla Banca Comerciala Romana ( BCR ) si Alpha Bank care au introdus comisioane la depunerea banilor in cont ( persoane juridice si fizice).
In plus frumosii de la Raiffeisen Bank şi Volksbank au introdus in premiera si comisionul invizil pentru primirea de plati in cont de la alte banci. ADICA CUM? Eu fac o plata dintr-o banca oarecare la care le platesc comisioane pentru transfer bancar si astia de la Raifeisen si Volksbank mai imi iau un comision tot pentru acelasi transfer? Oh da… asta ii chiar incredibil. Cei de ba BCR taxeaza incasare de valuta in contul curent cu o taxa intre 0 si 70 de euro ( un pic mai mult decat plata unui wire transfer - cred ca ii vreo 35 euro pentru orice suma ).Ce sa mai vorbim de credite si alte chestii unde mai nou un contract de credit seamana cu un pact cu diavolul: Semnezi si dupa vedem noi ce primesti.
In plus cei de la Banc Post ofera tuturor clientilor , GRATUIT, pentru banii care ii depui la ei, DOBANDA VARIABILA DE 0%, care o sa iti rezolve pensia privata pentru banii care ii ai la ei.
Se pare ca romanii au daramat mitul financiar in care pui 1 milion euro la banca si peste 100 de ani o sa fii miliardar.
Pana acum Banca Transilvania sunt cei mai simtiti, macar nu iti iau bani pentru intretinere cont si alte comisioane bancare aberante.
La noi au rezolvat simplu: peste 100 de ani o sa ai un miliard din banii aia , dar cu - (minus) in fata. Si cica cei de la ANPC sunt legati la maini ca nu este legislatie…Super



Sursa: Morgans

Niciun comentariu: