marți, 27 ianuarie 2009

Importanţa înţelegerii naturii şi lucrării lui Isus Hristos


Dumnezeu ne-a dat o vară binecuvântată, plină de evenimente frumoase şi roade bogate în evanghelie prin lucrările din tabere, conferinţe, seminare, grupe de studiu biblic, etc. Se apropie toamna, când reluăm predarea sesiunilor din cadrul Institutului de Studii Biblice Inductive din Moldova. Prin acest mesaj vă invit la prima sesiune din acest an, care va fi în perioada 17−29 septembrie. Voi avea bucuria să predau la această sesiune cursul Doctrinele Bibliei în baza studiului profund al Epistolei către Evrei. Nimeni nu poate realiza poziţia şi chemarea care o are de la Dumnezeu până nu înţelege natura fiinţei lui Isus Hristos şi lucrarea Lui mântuitoare. Tocmai acesta este scopul cărţii Evrei — să ne prezinte natura persoanei Domnului Isus Hristos şi lucrarea Lui salvatoare. Doar după ce înveţi aceste adevăruri te poţi raporta corect la Domnul Isus ca să trăieşti o viaţă de sfinţire şi împlinire. Când creştinii din biserici studiază şi înţeleg profund această carte din Biblie devin mult mai maturi în trăirea lor cu Hristos şi nu mai sunt victime ale ereziilor şi învăţăturilor nimicitoare care se răspândesc în ultima vreme. Tot în această carte se cuprind textele care stârnesc multe discuţii cu privire la subiectul siguranţei mântuirii noastre. Doar înţelegerea în ansamblu a învăţăturii Epistolei către Evrei te va ajuta să înţelegi profund această întrebare şi să capeţi pacea Lui depăşind divergenţele de opinii care nu se mai termină. Scopul nostru pentru fiecare student care va veni la această sesiune este să înveţe bine adevărurile din cartea Evrei, apoi, în baza lor, să capete o înţelegere temeinică a doctrinelor de bază ale creştinismului, să înveţe mai profund metoda de studiu biblic inductiv şi cum să aplice această metoda pentru a duce oamenilor eficient Evanghelia în contextul actual.

Dacă sunteţi student la Institut, pentru participare la sesiune, vă rugăm să alcătuiţi un raport despre activitatea care aţi avut în biserica Dvs. după ultima sesiune trecută la Institut şi pastorul bisericii Dvs. sau liderul misiunii în care activaţi să semneze acest raport. De asemenea, prezentaţi lucrările individuale care aţi avut să le faceţi după sesiunile studiate anterior şi manualele (cel puţin 5 manuale) completate ale celor mai buni studenţi din grupul pe care l-aţi condus.

Dacă doriţi să veniţi pentru prima dată ca să fiţi admis(ă) la Institutul de Studii Biblice Inductive din Moldova, este nevoie să prezentaţi o recomandare din partea pastorului bisericii locale din care faceţi parte sau din partea conducătorului misiunii unde activaţi. Veţi avea să treceţi tot programul sesiunii, să daţi toate testele şi lucrările practice din timpul sesiunii şi după susţinerea cu succes a examenului final, veţi fi admis(ă) ca şi student(ă) al Institutului cu dreptul de a preda cursul de studiu inductiv asupra Epistolei către Evrei.


sursa: MoldovaCrestina

Niciun comentariu: